Wings Wagner en Witwe met Francis van Broekhuizen

Francis van Broekhuizen
Wings Ensemble , concert , Haarlem, Wagner Janskerk

Zondag 5 maart 2017,  15.00 uur

Janskerk Haarlem

Jansstraat 40, 2011 RX Haarlem

Wings, Wagner en Witwe

Concert van Wings Ensemble met sopraan Francis van Broekhuizen

Onder leiding van dirigent Herman Draaisma geeft het Wings Ensemble op zondag 5 maart om 15.00 uur in de Haarlemse Janskerk een concert met muziek van Wagner, Puccini, Bizet en Léhar. Het Haarlemse muziekgezelschap heeft de dramatische sopraan Francis van Broekhuizen uitgenodigd om de ontroerende Wesendonck Lieder van Wagner ten gehore te brengen. Verder staan de geliefde klassiekers als Caro mio ben van Puccini, de Habanera van Bizet en het Vilja-Lied uit Die Lustige Witwe van Lehár op het programma.  Een afwisselend concert waarbij het publiek een traan van ontroering zal afwisselen met een schaterlach – zeker met een persoonlijkheid en talent als Francis van Broekhuizen!

Wings, Wagner en Witwe Zondag , 5 maart 2017 om 15.00 uur, Janskerk Haarlem

Jansstraat 40, 2011 RX Haarlem

Programma:: Muziek van Wagner, Puccini, Bizet en Lehár

Francis van Broekhuizen:sopraan

Herman Draaisma: dirigent

Richard Wagner: Der fliegende Holländer ouverture

Richard Wagner: Wesendonck Lieder

Giacomo Puccini: Il barbiere di Siviglia

Giacomo Puccini: Chrisantemi

Giuseppe Giordani: Caro mio ben

Georges Bizet: Habanera

George Gershwin: Summertime

Franz Lehár: Vilja-Lied uit Die Lustige Witwe

Wings Ensemble: Kotaro Ishikawa, Suzanne Huynen: viool; Arwen van der Burg: altviool; Bas de Rode: cello; Annelies Hemmes: contrabas;

Jan van den Berg, Bert Steinmann: hobo; Ina Hesse: klarinet; Leendert Booyens: fagot; Christiaan Beumer: hoorn.

Kaarten € 20,=; Vrienden Wings €15,=.

Reserveren: www.wingsensemble.nl

 

Wings Ensemble

Het Wings Ensemble is een initiatief van fagottist Leendert Booyens. Het gezelschap bestaat uit professionele musici, die een grote passie hebben voor kamermuziek. Hun repertoire is zeer uitgebreid, en omvat kamermuziek voor blazers en strijkers (winds and strings= wings) uit alle stijltijdperken. Om het rijke aanbod van deze kamermuziek aan een zo breed mogelijk publiek te kunnen presenteren, stelt het gezelschap programma’s samen waarin volop ruimte wordt geboden aan andere kunstvormen.

Sopraan Francis van Broekhuizen

Francis is een van de meest veelzijdige sopranen van Nederland die haar overtuigend zangtalent combineert met een unieke en ontwapende podiumpersoonlijkheid. Sinds 2005 is Francis freelance operazangeres. Ze studeerde in 2004 Cum Laude af aan het Conservatorium van Amsterdam en The Dutch National Opera Academy. In 2004 was Francis finaliste en prijswinnares tijdens het Cristina Deutekom Concours te Enschedé. Haar stemvak is Dramatische sopraan. Naast haar werk in opera geeft Francis lied-recitals en is ze regelmatig als gast te horen in diverse radio- en tv-programma's.

Dirigent Herman Draaisma

Herman Draaisma begon zijn studie klarinet aan de Muziek Pedagogische Academie in Leeuwarden  bij Gerard van der Weerd en vervolgens aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Pierre Woudenberg. Sinds 1992 is hij in dienst als klarinettist / basklarinist bij het Nederlands Philharmonisch Orkest / Nederlands Kamerorkest te Amsterdam. Aansluitend op zijn klarinet studie volgde hij bij Lucas Vis orkestdirectie aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag waar hij in 1988 afstudeerde. Als dirigent werkt hij met verschillende ensemble's en orkesten. Het Nederlands Kamerorkest heeft hij gedirigeerd  met een wereld première van de componist Matijs de Roo in het kader van de uitreiking van de Nederlandse Muziekprijs aan blokfluitist Erik Bosgraaf. Als onderdeel van educatie programmaʼs heeft hij het Nederlands Kamerorkest gedirigeerd en tevens een blazersensemble en een strijkorkest, samengesteld uit  leden van het Nederlands Philharmonisch Orkest/ Nederlands Kamerorkest. Bij het nieuw opgerichte symfonie orkest Nieuw Klassiek Collectief, waarin professionele musici samenspelen met zeer gevorderde amateurs, heeft hij met succes twee projecten gedirigeerd.  Verder is hij de vaste dirigent van het strijkorkest Zoroaster in Utrecht, jeugdstrijkorkest Arcato in Zutphen en van de blazersensembles Nieuwe Maten en Septentriones. Regelmatig is hij werkzaam als repetitor bij verschillende studenten- en amateur-orkesten