Fagottissimo!

zondag 8 mei om 11.30 uur

Janskerk, Noord-Hollands Archief

Jansstraat 40, 2011 RX Haarlem

Fagottissimo!

 Fagotorkest Haarlemmerhout brengt hulde aan de fagot in Haarlemse Janskerk

Op zondag 8 mei staat de fagot centraal in een bijzonder concert in de Janskerk te Haarlem. Onder de titel Fagottissimo brengt Fagotorkest Haarlemmerhout onder leiding van Leendert Booyens vanaf 11.30 uur hulde aan dit prachtige instrument dat in 2016 500 jaar bestaat. Het unieke fagotorkest bestaat uit  20 bevlogen amateurfagottisten, bij wie passie voor muziek en liefde voor hun instrument voorop staan. Daarnaast willen zij met hun spel  bewijzen dat de fagot als instrument in Haarlem en omstreken springlevend is en een grotere bekendheid verdient.

Fagotorkest Haarlemmerhout heeft als soliste de jonge fagottiste Suzanne van Berkum – masterstudent aan het Conservatorium in Amsterdam –  uitgenodigd om samen met collega-musici Florian Krouwel (fagot); Wouter Munsterman (piano) en Henk Veldt (hoorn) een aantal sprankelende en virtuoze solo- en kamermuziekwerken uit te voeren. Het afwisselende programma biedt de concertbezoekers de gelegenheid om de fagot in al zijn facetten te beluisteren.     

Programma: Fagottissimo

Anton Bruckner          Locus Iste

Camille Saint-Saens   Sonate voor fagot en piano

Johannnes Brahms     Motet en Hongaarse Dans Nr 5

Ignaz Lachner             Concertino voor hoorn en fagot

Gioacchino Rossini     Duet uit Barbier van Sevilla

Robert Schumann       Träumerei

Henri Mancini            Pink Panther  

Zondag 8 mei 2016, 11.30 Janskerk Haarlem

Jansstraat 40, 2011 RX Haarlem

Toegang € 10  

Reserveren via website wordt aanbevolen: www.wingsensemble.nl

Uitvoerenden:

Fagotorkest Haarlemmerhout o.l.v. Leendert Booyens; Suzanne van Berkum fagot; Florian Krouwel fagot; Wouter Munsterman piano; Henk Veldt hoorn