Fagotorkest, de Volle Blaas, Peter en de Wolf en een dramatische sopraan….

Fagotorkest Haarlemmerhout

Zondag 5 maart 2017,  11.30 uur

Janskerk Haarlem

Jansstraat 40, 2011 RX Haarlem

Fagotorkest, de Volle Blaas, Peter en de Wolf en een dramatische sopraan….

 Uniek concert van bevlogen amateurs in de Janskerk Haarlem

Op zondag 5 maart staat voor de tweede keer op rij de fagot centraal in een bijzonder concert in de Janskerk te Haarlem. Onder de titel Fagotorkest, de Volle Blaas, Peter en de Wolf en een dramatische sopraan brengt Fagotorkest Haarlemmerhout en ensemble Vol-au-vent (de Volle Blaas) onder leiding van Leendert Booyens om 11.30 uur een concert waar de oren van zullen tuiten. Het fagotorkest bestaat uit 20 bevlogen amateurfagottisten, bij wie passie voor muziek en liefde voor hun instrument voorop staan. Ensemble Vol-au-vent, een dubbelblaaskwintet, zorgt voor afwisseling, en speelt de prachtige Sinfonietta van Raff.

Fagotorkest Haarlemmerhout heeft als soliste de onnavolgbare dramatische sopraan Francis van Broekhuizen uitgenodigd om de prachtige aria Ombra Mai Fu van Händel te zingen en de verteller te zijn in een parodie op Peter en de Wolf van Peter Schikele.

Programma: Fagotorkest, de Volle Blaas, Peter en de Wolf en een dramatische sopraan…

Henri Purcell                             Chaconne

Georg Friedrich  Händel         Ombra Mai Fu

Wolfgang Amadeus Mozart    Delen uit Don Giovanni

Anton Bruckner                         Locus Iste

Joachim Raff                             Sinfonietta

The Beatles                               She loves you

Anon                                            Russisch lied

Nicolai Rimski-Korsakov         Nocturne

Peter Schickele                         De Wolf en Peter


Zondag 5 maart 2017, 11.30 uur Janskerk Haarlem

Jansstraat 40, 2011 RX Haarlem

Toegang € 10,=

Reserveren via website wordt aanbevolen: www.wingsensemble.nl

Uitvoerenden:

Fagotorkest Haarlemmerhout o.l.v. Leendert Booyens; Francis van Broekhuizen, sopraan:

Ensemble Vol-au-ventFagotorkest Haarlemmerhout

In 2016 bestond de fagot 500 jaar. Reden voor twintig bevlogen (amateur)fagottisten om onder leiding van fagottist Leendert Booyens – artistiek leider van het Wings Ensemble - een uniek orkest te vormen. Bij alle musici staan passie voor muziek en liefde voor hun instrument voorop. Daarnaast willen zij bewijzen dat de fagot in Haarlem en omstreken springlevend is en een grotere bekendheid verdient. 

Diverse gerenommeerde arrangeurs hebben voor de bijzondere bezetting van Fagotorkest Haarlemmerhout een aantal prachtige arrangementen gemaakt van composities uit een breed spectrum van muziekstijlen: van de middeleeuwen tot op de huidige dag. En na het eerste bestaansjaar was het overduidelijk: een ensemble bestaande uit twintig fagotten klinkt minstens twintig keer mooier dan één fagot! 

De debuutconcerten in de Janskerk en de Philharmonie Haarlem en een optreden in het Concertgebouw Amsterdam waren in 2016 een groot succes. Publiek en pers waren enthousiast. Een vervolg kon niet uitblijven. Daarom zijn een aantal concerten gepland voor 2017 door amateurs en professionals, voor kinderen en volwassenen in Haarlem en daarbuiten. Het Fagotorkest Haarlemmerhout is naar aanleiding van het succes van de concerten van 2016 uitgenodigd om tijdens de 48 uur van Ravel en Debussy te spelen in de Philharmonie op 19 maart 2017 en ook op het “verjaardagconcert” van de Grote of St. Bavo kerk in Haarlem op 7 oktober 2017. De concerten worden mogelijk gemaakt door de steun van Het Haarlemsche Muziekfonds.